De Gooise Hondencoach

specialist in hond/mens-relaties

  • Over ons
    • Ons bedrijf
    • Limme van der Veer
    • Sam van der Veer
    • Onze visie
    • Onze doelen
    • Hoe werken we?
    • Een match?
  • Professionals
  • De Hondenbon
  • Contact
  • Kosten & betaling

Wanneer heb ik gedragstherapie nodig voor mijn hond?

13/12/2016 by limme (0)

Wanneer heb ik gedragstherapie nodig voor mijn hond?

Het meest voor de hand liggende antwoord op die vraag luidt waarschijnlijk: als je hond overlast bezorgt aan z’n omgeving of als hij zichzelf of anderen in gevaar brengt. Dat hoeft niks “groots” te zijn. Ook als hij vleeswaren jat van de tafel – op zich tamelijk onschuldig – kan dit reden zijn om er wat aan te willen doen.

Maar soms hoeft het gedrag van onze hond niet eens een probleem te zijn voor onszelf, om toch te beslissen om toch een paar sessies te doen. Gewoon omdat je ziet dat je hond niet lekker in z’n vel steekt. Omdat-ie nerveus is of juist lusteloos. Of omdat hij dwangmatig gedrag vertoont.

Tenzij genetisch bepaald of vanuit een medische oorzaak, ontstaat “ongewenst gedrag” als je hond iets niet krijgt, wat hij van nature wel nodig heeft. En soms kan dat iets schijnbaar onbenulligs zijn, wat voor een hond een wereld van verschil maakt.

Met gedragstherapie brengen we de oorzaak voor bepaald gedrag in beeld en veranderen we die faktoren, die de voedingsbodem vormen voor dat specifieke gedrag. En door de oorzaken weg te nemen verdwijnen ook de gevolgen/problemen. En geef je je hond balans terug.

13/12/2016 by limme (0)

Wanneer zijn gedragsproblemen onoplosbaar?

Er zijn maar heel weinig problemen waar niets aan te doen valt. Wat de behandeling extra lastig kan maken, is als gedrag voortkomt uit een genetische oorzaak – bijvoorbeeld door onverantwoord fokken – of een medische reden heeft. Als er van dergelijke achtergronden geen sprake is, dan is elk ongewenst gedrag in principe op te lossen.

De enige voorwaarde voor de mate van het herstel zijn de tijd, energie, toewijding en het geduld, die jij bereid bent te investeren in de verstandhouding met je hond. Een probleem lost zich maar hoogst zelden vanzelf op. Jij bent zelf de sleutel tot de suksessen die je boekt.

13/12/2016 by limme (0)

Is het okay als ik mijn hond in de bench doe wanneer ik weg ga?

Dat ligt eraan. Hoe vaak & voor hoe lang. En bovendien: hoe ervaart je hond een (langdurig) verblijf in de bench? Voor veel honden levert het langdurig en frequent verblijf in een afgesloten bench in mindere of meerdere mate stress op.

Behalve tijdens zindelijkheidstraining of als een lekkere slaapplek, met het deurtje open, zijn we bij De Gooise Hondencoach geen voorstanders van het standaard gebruik van een bench. Als er geen goede reden is om je hond op te sluiten, zie er dan liever vanaf. Is er wel een goede reden – omdat je hond dingen doet, die je niet wilt – neem dan de oorzaak voor die reden weg, door het onderliggende probleem op te lossen. Door zoveel mogelijk de autonome vrijheid van je hond te respecteren, draag je ertoe bij dat hij zich lekker in z’n vel voelt.

13/12/2016 by limme (0)

Hoe lang kan een hond alleen zijn?

Tja, daar lopen de meningen over uiteen…. Maar als je die van ons wilt weten:

Vanaf het moment dat jij de deur achter je dichttrekt is jouw hond aan het wachten tot je weer terugkomt. Hoe hij dit doet is afhankelijk van de hond & de omstandigheden. Maar dit is feitelijk de situatie. Voor een hond betekent zijn familie veiligheid, geborgenheid, aandacht en afleiding. En met het wegvallen van die faktoren, tijdens jouw afwezigheid, blijft er voor hem concreet weinig anders over dan wachten. Niet alleen slaat de verveling toe, maar kan het afgesneden zijn van zijn familie (ernstige) stress teweegbrengen. Omdat zijn roedel (familie) voor een hond letterlijk van levensbelang is: zonder groep is hem in het wild geen lang leven beschoren.

Ongeacht hoe hij met de situatie omgaat, geen enkele hond vindt het prettig om alleen te worden gelaten. Het druist simpelweg in tegen z’n instinct & natuurlijke behoeften. Wij raden mensen dan ook aan om hun hond in principe niet langer dan een uur of 4 per dag alleen te laten. Zes uur zonder break is volgens ons absoluut te lang.

Hoewel het heerlijk is als hij tussendoor een uurtje met de uitlaatservice mee mag, het is geen compensatie van jouw afwezigheid. Lastig, maar daardoor helaas niet minder waar….

13/12/2016 by limme (0)

M’n hond heeft een fysieke beperking, door een (chronische) blessure of een handicap, kunnen we dan evengoed terecht bij De Gooise Hondencoach?

Een beetje afhankelijk van de aard van de blessure & de problemen, is dat in principe geen obstakel. Wij richten ons vooral op de psyche van je hond en houden daarbij goed rekening met wat z’n lijf aankan. Want het moet wèl leuk blijven…!

13/12/2016 by limme (0)

Wat moet ik zelf doen?

Het is essentiëel dat je actief aan de gang gaat met de inzichten & vaardigheden, die je bij ons krijgt aangereikt. De progressie die je boekt valt & staat bij wat jij er zelf in investeert.

Onze benadering draait primair om de interactie tussen jou en je hond. Om jullie vermogen om samen te kunnen communiceren en elkaars aandacht vast te houden. En dat vraagt oefening, geduld en toewijding. Bovendien zal je merken dat je ook bij jezelf dingen zal moeten overwinnen, wat op momenten best confronterend kan zijn – zo weten we uit eigen ervaring…. En je zal dus bereid moeten zijn, om heel bewust & eerlijk naar jezelf te kijken. Naar jouw eigen aandeel in ongewenste situaties. Waar het om gaat is dat jij werkelijk wil. Dat je voor jezelf het onwrikbare voornemen hebt, om de doelen die je stelt te halen. En dat niets je daarvan zal weerhouden. Die mentaliteit maakt dat je wonderen kan verrichten.

En daar helpen wij je graag bij…!

13/12/2016 by limme (0)

Kan mijn hond te oud zijn om dingen aan of af te leren?

Nee hoor, een hond is nooit te oud om iets nieuws te leren. Sterker nog: vaak zal hij het leuk vinden! Bovendien is een oude(re) hond een ervaren hond. En dat kan het leerproces alleen maar ten goede komen.

Meer weten?

Bel Limme 06 408 52 349
Bel Sam 06 400 54 356
Of stuur...

'n bericht

Nieuwsbrief

Niks missen?
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!





Recente blogs

  • 9 Tips voor een betere communicatie…
    Door limme
  • “Denk minder, voel meer.̶…
    Door sam
  • Valt je hond uit aan de riem? ̵…
    Door limme

Volg ons op Facebook

Klanten vertellen…

"Indy heeft werkelijk een metamorfose ondergaan!! Weet je nog de eerste keer dat je bij ons kwam? Alleen maar blaffen!! En bij het zien van een andere hond ging ze helemaal uit haar dak en duurde het nog geruime tijd voor ze weer enigszins gekalmeerd was. En nu…. visite en andere honden begint ze zelfs leuk te vinden. Goed hè!! Al met al petje af voor de grote bijdrage die jij hebt geleverd. Dank, dank!" - Lida Bergmann-Van Boxtel, Hilversum

Volg ons op social media

In het kort

Inzicht in de hondenpsyche, een flinke dosis mensenkennis, een vleugje mindfulness & een hoop ervaring vormen de basis voor alles wat we doen. De Gooise Hondencoach is er voor zowel hondeneigenaren als professionals.

Bedrijfsgegevens

De Gooise Hondencoach V.O.F

KvK 67078990
BTW-nr NL856821445B01
Bank NL38 KNAB 025 556 9777

Contactgegevens

info@degooisehondencoach.nl

Limme 06 408 52 349
Sam 06 400 54 356

Copyright 2016 De Gooise Hondencoach
- UIT LIEFDE VOOR JE HOND -
Algemene voorwaarden | Sitemap | Website met ♡ gemaakt door RaketNet vanuit Bussum.

  • Over ons
    ▼
    • Ons bedrijf
    • Limme van der Veer
    • Sam van der Veer
    • Onze visie
    • Onze doelen
    • Hoe werken we?
    • Een match?
  • Professionals
  • De Hondenbon
  • Contact
  • Kosten & betaling